About

Overview


The Collaborative Learning & Innovation Complex (CLIC), located at 574 Boston Avenue, is a 95,000 square-foot structure that fosters and supports an inventive culture. This former furniture factory fulfills Tufts University’s vision to break down traditional barriers between disciplines with potential for collaboration.

Faculty, students, and staff will find a building that balances a relaxed, warm atmosphere that encourages the organic, spontaneous nature of student activity with the serious and quieter labor of scholarly pursuits.

True collaboration sparks when those who revel in problem-solving work side-by-side with those who can identify everyday challenges, then translate their inspiration into a real-world application. They pursue solutions innovatively because they believe they can make a meaningful difference in everyday lives.

CLIC provides both sophisticated, specialized classrooms and labs, and versatile shared spaces. These spaces afford the means for students to engage in dynamic research and learning experiences in public collaborative zones, in the classroom, and in active labs with hands-on projects.

Because great ideas come from the spaces at the intersection of disciplines, varied open, flexible, and shared spaces are central to the function and evolving relevance of this facility.

In keeping with Tufts’ commitment to sustainability, the redeveloped 574 Boston Avenue complex is a LEED Silver certified, environmentally friendly building with low energy consumption.

Before and After photos >